Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Mart 2012 Cumartesi

Kaç yaşında emekli maaşım bağlanır?

Primi tamamlayan yaşı dolana kadar çalışmayabilir

Soru: İki sorum olacak. 22 Ocak 1977 doğumlu bayanım. 9 Eylül 2000 de SSK' lı oldum. Şu anda 3.408 gün pirimim var.
1)4500 günümü tamamladığımda çalışmadan ve ödeme yapmadan sadece emeklilik yaşımı bekleyebilir miyim?
2-Kaç yaşında emekli maaşım bağlanır?


G.C

Cevap:1) 4500 gün prim ödemenizi doldurduktan sonra, emekli olacağınız yaşı dolduracağınız tarihe kadar çalışma ve prim ödeme zorunluluğunuz yok. 4500 gün prim ödedikten sonra emekli olacağınız yaşın dolmasını bekleyebilirsiniz.
2)İki şekilde emekli olabilirsiniz. Birincisi:7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte 7000 gün prim ödemeniz şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. İkincisi: 25 yıl sigortalılık süresi, 4500 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olarak. Bu seçenekte de 4500 gün prim ödeyip, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com