Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Yeni sigortalı olanların emeklilik şartları hk.

Eşiniz 7200 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi

Soru: Eşim illaki sigortalı olup emekli olmak istiyor. Eşim 1971 doğumlu ve şu ana kadar hiçbir sosyal güvencesi yok. Hangi kuruma kayıt olursak ve kaç gün ve kaç yaşında emekli olabilir?
Recep YAVUZ


Cevap: Eşiniz Aralık ayı içinde sigortalı çalışmaya başlarsa emekli olmak için; 7200 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi olur. Ara vermeden prim ödeyerek toplam prim ödemesini 7200 güne tamamlayacağı Aralık 2031 ayında emekli olabilir.
Eşiniz isteğe bağlı prim ödeyerek toplam primini 5400 güne tamamlaması şartıyla, 2032 de 61 yaşını dolduracağı tarihte Bağ-Kurdan yaş haddinden emekli olması da mümkün.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com