Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Emekli ikramiyesi almak için dava yolunu deneme hk.

Emekli ikramiyesi için dava yolunu deneyebilirsiniz

Soru: 1945 doğumluyum. 1970-1978 yılları arası devlet memurluğu yaptım. 1987 yılında SSK'dan emekli oldum. Anayasa Mahkemesinin 9 Temmuz 2011 tarihli iptal kararı üstüne SGK' ya dilekçe yazdım, olumsuz cevap geldi. Benim ikramiye alma olasılığım var mı? Varsa ne yapmalıyım?


Kadir Oktay DENLİ

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 9 Temmuz 2011 tarihinden itibaren emekli olanlar, emekli ikramiyelerini alabiliyor. Geçmişte yaptıkları memuriyet sürelerine ilişkin emekli ikramiyelerini alamadıkları için, 9 Temmuz 2011 den önce dava açanlar, Anayasa Mahkemesi Kararları, mahkemeleri bağladığından davayı kazanarak emekli ikramiyelerini alabilecekler.
Sizin gibi emekli olduklarında alamadıkları emekli ikramiyesi için 9 Temmuz 2011 den önce dava açmayanların durumu belirsiz. Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez ilkesinden hareketle, emekli ikramiyesi alınamaz görüşünde olanlar olduğu gibi, bizimde içinde bulunduğumuz görüş sahiplerine göre de, Anayasa Mahkemesi kararları kesinleşmiş işlemler için geriye yürümez. Burada kesinleşmiş işlem olmadığından geriye yürür ve emekli ikramiyelerinin ödenmesi gerekir.
Olumsuz cevabın tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine dava açarak, emekli ikramiyenizi yargı yoluyla almaya çalışabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com