Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Romatizma nedeniyle yürümekte zorlanan sigortalının malulen emeklilik durumu hk.

Annenizin malulen emekli olması çok zor

Soru: Annem 1 Ocak 1956 doğumlu. 1 Temmuz 2006 tarihinden beri tarım Bağ-Kurlu. Annemin ayaklarından romatizmal bir rahatsızlık sebebiyle yürümekte zorlanıyor. Acaba annem malulen emekli olabilir mi? Olmazsa, normal şartlarda hangi şekilde en kısa zamanda emekli olabilir?


Raif ÇAKIR

Cevap: Malulen emekli olmak için; 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim ödeme ve en az yüzde 60 işgücü kaybı raporu gerekiyor. Başkasının sürekli bakımına muhtaç derecede malul olanlardan 10 yıllık sigortalılık süresi aranmıyor. Annenizin 1800 günden fazla prim ödemesi var. Şayet başkasının bakımına muhtaç derecede malul raporu alır, bu rapor ve eklerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenerek malul olduğuna karar verilirse, anneniz malulen emekli olabilir. Ancak, gerçekçi olmak gerekirse, romatizma nedeniyle yürümekte zorlananı, başkasının bakımına muhtaç derecede malul saymazlar ve anneniz malulen emekli olmaz.

Anneniz en erken yaş haddinden emekli olabilir. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 tam yıl prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi. Ara vermeden prim ödeyerek prim ödemesini 15 tam yıla tamamlayacağı 1 Temmuz 2021 tarihinde emekli olabilir.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com