Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Fazla çalışma ücreti ödenmeyen ve yıllık izinleri kullandırılmayan işçinin kendi isteğiyle işten ayrılması hk.

Fazla çalışma ücreti ödenmeyen işçi kıdem tazminatı alarak işinden ayrılabilir

Soru: 1977 doğumluyum. Başlangıç tarihi 1993 olan toplam 2.500 günlük pirimim var. Beş(5) yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. Yıllık ve bayram izinlerim olmadığı gibi her gün fazla mesai yapmaktayım. Bu durum günlük işe başlama ve bitirme çizelgesinde açıkça görülmektedir. Gerek izinlerimin gerekse fazla mesailerimin karşılığını alamamaktayım. Bu nedenle işten kendi isteğimle ayrılsam her türlü hak ettiğim sosyal haklarımı alabilir miyim?


Baki DAL

Cevap: Yıllık izin kullandırılmaması ve fazla çalışma ücretinin ödenmemesi, işçiye iş akdini haklı nedenle fesih hakkı verir. Belirtilen nedenlerle iş akdinizi fesih ederek işinizden ayrıldığınızda, işveren kıdem tazminatı ödemek zorunda. Ödemediği takdir de, iş mahkemesine dava açarak, hakkınız olan alacaklarınızı yargı yoluyla alabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com