Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Aralık 2011 Çarşamba

Eksik sigorta primlerinin toptan ödenerek emekli olma imkanının olmaması hk.

7000 gün 60 yaşla SSK’dan, 5400 gün prim ve 62 yaşla Bağ-Kurdan emekli olabilirsiniz

Soru: 2 Kasım 1960 doğumluyum. Sigorta giriş tarihim 2 Nisan 2004 olup, hala çalışıyorum. Primlerim yatıyor. En erken kaç yılında emekli olabilirim? Eksik primlerimi erken ödesem, emekli olabilir miyim?


Hakan OZANLAR

Cevap: Emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam prim ödemenizi 7000 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Eksik primlerin toptan ödenerek emekli olma usulü yok. Ancak, askerliğinizi borçlanabilirsiniz. Sigorta başlangıç tarihinden önce, muhtemelen 20 ay askerlik yapmışsınızdır. Askerlik sürenizi borçlanarak prim ödemenizi artırmak suretiyle emekli olacağınız tarihi 20 ay öne alabilirsiniz. Askerliğinizi borçlanıp, ara vermeden prim öderseniz 12 Ocak 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Bağ-Kurda yaş haddinden emekli olmak için, 15 tam yıl(5400 gün) prim ödeme ve 62 yaş şartlarına tabisiniz. Son 1260 gününü Bağ-Kura ödemeniz şartıyla, 2 Nisan 2019 tarihine kadar prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 5400 güne tamamlamanız şartıyla, 62 yaşınızı dolduracağınız 2 Kasım 2022 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com