Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2012 Salı

SGK kaynaklı zarar

‘100 TL prime 9 TL zarar yazılıyor’


Sigorta sektörünün prim üretimi temmuz itibariyle yüzde 13 artışla 11.5 milyar TL oldu. Aksigorta Genel Müdürü Gülen, “Her 100 TL prime karşılık 9 TL zarar yazılıyor” dedi


Temmuz sonu itibariyle sigorta sektöründe toplam prim üretimi yüzde 13 artışla 11.5 milyar TL’ye ulaştı. Hayat dışı sigorta sektörünün büyümesi ise yüzde 17 oldu. Ancak, sektördeki kârlılıkta aynı tablo görülmüyor. Bu konudaki sorularımızı yanıtlayan Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sektörde her 100 TL prime karşılık 9 TL zarar yazıldığına dikkat çekerek, “İlk 6 ayda sektörün hasar/prim oranı yüzde 79, ortalama yüzde 17 komisyon, yüzde 13 genel gider rasyosu eklendiğinde yüzde 109 oluyor. Yani, sektör bu yılın ilk 6 ayında her 100 TL prime karşılık 9 TL zarar etti” dedi.


SGK kaynaklı zarar

Gülen, “Sektörün bu yılın ilk 6 ayındaki zararı 562 milyon TL. Buna karşılık 429 milyon TL mali gelir elde etti” diye konuştu. Sektörün trafik branşındaki zararın SGK kaynaklı olduğunu vurgulayan Gülen şunları söyledi:

“Sektörün trafik zararı 2011’in ilk 6 ayında 202 milyon TL. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde ise zarar 417 milyon TL’ye çıktı. Bunda SGK’nın etkisi var. Şöyle ki, geçen yıl şubatta bir genelge yayımlayarak, trafik kazalarında tedavi masraflarının SGK tarafından karşılanacağı belirtildi. Bunun için de sigorta şirketleri primin yüzde 6.5’ini SGK’ya ödedi. Mayıs 2012’de ise 1 Ocak 2012’den geçerli olmak üzere bu oran yüzde 10’a çıkartıldı. Ayrıca, Şubat 2011’den önceki dosyalarla ilgili olarak da yüzde 2 ilave prim aldı. Bunlar sektörün maliyetini artırdı.”

SGK’nın yayınladığı 28 Haziran 2012 tarihli genelge ile tamamlayıcı sağlık sigortası önündeki yasal engelin aşılmış göründüğünü kaydeden Gülen şöyle devam etti:

“Tamamlayıcı sağlık sigortasının yaygınlaşması için SGK’nın temel teminat paketini ve ödeme kurallarını standardize ederek sık değiştirmemesi, SGK’nın hizmetler için ödediği tutarların verilen hizmetlerle uyumlu seviyelere çekilmesi ve özel sağlık kurumlarının, hizmetlerini kabul edilebilir ve maliyetleri ile uyumlu bir fiyat politikası ile sunması gibi şartların sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Şirket olarak bu konudaki gelişmeleri takip ediyoruz.”

İLK YARI KÂRI % 2.487 ARTTI
Aksigorta, bu yılın ilk yarısında 706 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdi. Şirketin kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.487 oranında artarak 12.8 milyon TL’ye yükseldi. Gülen, Aksigorta’nın kârlılıkta sektörden ayrıştığını dile getirdi. Şirket olarak gelirlerini artırmak için insan kaynaklarına yatırım yaptıklarını ve bu yıl 150 kişiyi işe aldıklarını belirten Gülen, “Branşlardaki kompozisyonumuzu da değiştirdikŞirket olarak kârlılığa odaklanacağız” dedi.

‘Şu anda hedefimiz kârlılığı sürdürmek’
Gülen, “Aksigorta sektörde yeni satın almalarla ilgileniyor mu?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Her iki ortak da sektörde büyümeyi istiyor. Şirkete değer katacak bir satın alma konusunda fırsatlara bakılıyor. Ancak, şu anda gündemimiz şirketimize yönelik. Bir dönüşüm projesi içindeyiz. Akbank ile yaptığımız projeler iyi gidiyor. Banka sigortacılığının da etkisiyle kâra geçtik. Şirket olarak hedefimiz kârlılığı sürdürmek.” Bilindiği gibi Sabancı Holding, geçtiğimiz yıl yüzde 31 hissesini 180 yıllık geçmişe sahip Belçikalı Ageas’la yüzde 50-50 ortaklık kurmuştu. Şirketin yüzde 38’i ise halka açık. AYFER YILDIZ - MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com