Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2012 Salı

Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Emlak Vergisinde katmerli artış olacak haberi


Vergi yeniden zamlanacak

Vergi yeniden zamlanacak

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Akaryakıt, otomotiv, alkollü içkiler ve tapu harcına gelen zamlar 2013’te ödeyeceğimiz çok sayıda vergi ve harç için esas kabul edilen ‘yeniden değerleme’ oranını da yükseltecek. Özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Emlak Vergisi katmerli artacak.


Bugün Gazetesi'nin haberine göre, son yapılan vergi artışlarının eylül ayına denk gelmesi, 2013'te ödeyeceğimiz birçok vergide de otomatik artışa yol açacak. Zamlar nedeniyle yeniden değerleme oranı beklenenden daha yüksek çıkacak.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır! 


Şimdilik yüzde 9.33


Birçok vergi, ekimden ekime 12 aylık ÜFE oranında belirlenen "yeniden değerleme oranı" düzeyinde artırılıyor. Bu oran ağustos itibariyle yüzde 9.33 idi. Eylül ve Ekim ÜFE oranları da eklendiğinde, 1 Ocak 2013 yılından itibaren birçok vergiye yapılacak otomatik zam oranı ortaya çıkacak. Geçen yıl sigaraya yapılan zamlarla sonucunda ÜFE, eylülde yüzde 1,55; ekimde de yüzde 1,60 oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 10.26 idi.

Vergiye zam yapılmamış olsaydı, bu yıl yeniden değerleme oranı geçen yılın çok daha altında çıkacaktı. Çünkü eylül ve ekim aylarındaki yüzde 1,60'a varan oranlar hesaptan çıkacak, daha düşük ÜFE oranları girecekti.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Harç ve cezalar artar


Ancak son vergi paketi ÜFE'yi yükseltirken yeniden değerleme oranının da yaklaşık 1 puan daha yukarıda oluşmasına yol açacak. Pakette enflasyona yol açan en etkili kalem ise akaryakıt ÖTV'si oldu. Akaryakıt zamlarının vergi paketine sürpriz bir şekilde girmesinde, yeniden değerleme hesabının etkili olduğu ifade ediliyor.

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Yeniden değerleme oranı, yılda iki defa ödenen MTV, Emlak Vergisi, Özel İşlem Vergisi, pasaporttan yargıya kadar tüm harçlar, Damga Vergisi, veraset ve intikal vergileri, trafik cezaları, yargı ve idari para cezaları gibi günlük hayatımızı etkileyen onlarca kalem verginin artırılmasında baz teşkil ediyor. Bu oran kasımda netleştiği için, eylülde yapılan vergi artışlarından etkileniyor. MİLLİYET

3 Dakikada Kasko Teklifiniz Hazır!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com