Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

25 Eylül 2012 Salı

Güvenirliliğine inanmadığınız hiçbir yere isim, telefon ve adres bilgileri gibi kişisel verilerinizi VERMEYİN uyarısı!

Dikkat kişisel bilgileriniz paylaşılıyor!


Güvenirliliğine inanmadığınız hiçbir yere isim, telefon ve adres bilgileri gibi kişisel verilerinizi vermeyin. Neden mi?


Müşterisi olduğunuz firmalar, yaptığınız üyelikler ve abone olduğunuz internet siteleri gizli kalması gereken kişisel bilgilerinizi üçüncü şahıslarla paylaşıyor. Gelen şikayetlere göre, birçok vatandaşın isim, telefon, adres bilgileri gibi kişisel bilgileri daha önce hiç ilişkisi olmayan üçüncü şahıslara verilmiş. Hatta birçok vatandaş sırf bu nedenle habersiz borç altına girdi

Şikayetvar.com Yönetici Dr. Ömer Deveci, “ Abone ile yapılan sözleşme çerçevesinde abonenin kişisel verilerini edinen firmanın, abonenin kişisel verilerini saklaması, gizli tutması zorunludur. Aksi takdirde sözleşmenin tarafı olan firma cezai yönden sorumlu olur” diye uyardı.

Güvenirliliğine inanmadığınız hiçbir yere isim, telefon ve adres bilgileri gibi kişisel verilerinizi vermeyin. Karşı tarafla yapılan sözleşme de yer alan "İstediğiniz takdirde onay vererek bizimle paylaşacağınız bilgileriniz, başka hiçbir kişi ya da şirketle paylaşılmayacak, sadece ilgi alanlarınıza yönelik haber ve etkinlikler sunmak, sizi sitemizdeki yeniliklerden ve etkinliklerden haberdar etmek için kullanılacaktır. “ sözünün ne kadar güvenilir olduğu Şikayetvar.com’a gelen vatandaşların şikayetleri ile tekrar gündeme geldi.


Gelen şikayetlere göre birçok vatandaşın gizli tutulması gereken bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşıldı. Tanımadıkları kişi ya da firmalardan sıklıkla telefon gelmesi ile şüphelenen vatandaş olayın perde arkasını araştırdı ve bakın arkasından ne çıktı:

Sözleşmeye Uymadılar

“Bankadan bana ve çalışma arkadaşlarıma art arda aramalar geldi. Numaramıza nereden ulaştıklarını sorduğumuzda hizmet satın aldığım internet sitesinden aldıklarını söylediler. Bu firma ile yaptığım sözleşmede kişisel bilgilerimin gizli olacağı söylenmişti. Çok rahatsızlık verici bir durum. Tanımadığım kişilerde bilgilerim var.”

Bilgileri Paylaşıldı 300 TL Borçlandırıldı

“Cep telefonumdan arandım ve kredi kartımı düzenli kullandığım ve ödemelerimi zamanında yaptığım için alışveriş kartı göndereceklerini söylediler. Bilgilerimi nerden aldıklarını sorduğumda müşterisi olduğum bankadan aldıklarını söylediler. Yararlanacağım kart bedeli olarak da üç yüz kusur lira para kesileceği söylenildi. Kabul etmememe rağmen hesabımdan para çekilmiş ve kart elime ulaşmadı. Bu ne demek? Nasıl olur da istemediğim insanlarla bilgilerimi paylaşırsınız ve adıma kart çıkarılmasına onay verirsiniz?”

Sorduklarında Gerçeği Öğrendiler

“2005 den beri internet kullanıcısıydık. Yıl 2011 de mevcut internet sağlayıcımızdan ayrılarak başka bir firma kullanmaya başladık. Geçenlerde başka bir internet sağlayıcısı tarafından arandım. Var olan internet paketimi değiştirmeye davet etti, kabul etmedim. Sözleşmemin devam etmesi nedeniyle numaramı ve internet kullandığımızı nereden öğrendiklerini sordum. İlk üye olduğum firmayı söylediler.”

Kişisel Bilgiler Paylaşılabilir Mi?

Gelen şikayetler üzerine Şikayetvar.com Yönetici Dr. Ömer Deveci, “Bir firma abone bilgilerini bir başka gerçek ya da tüzel kişi ile paylaşabilir mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi. “Kişisel bilgilerin paylaşımı ile ilgili çok fazla şikayet alıyoruz. Bu konuda çok mağdur var. Abone bilgileri, kişisel verileri de kapsamaktadır. Abone ile sözleşmesel ilişkiye giren ve bu sözleşme çerçevesinde abonenin kişisel verilerini edinen firmanın, abonenin kişisel verilerini saklaması, gizli tutması zorunludur. Aksi takdirde (satmak suretiyle ya da karşılıksız vermek yoluyla kişisel verilerin ifşa edilmesi halinde) TCK'nin bu yöndeki hükmü nedeniyle sözleşmenin tarafı olan firma cezai yönden sorumlu olur. Sözleşme ihlaline dayalı hukuki sorumluluk hali de keza doğmuş olur.” MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com