Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Toplam 18 ay askerlik yaptım askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olurum?

52 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz

Soru: 16.03.1965 doğumluyum. 25.11.1991 sigorta başlangıcım var. Şu ana kadar toplamda 3790 günüm var. Askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olurum? Toplam 18 ay askerlik yaptım.
KEMAL
Cevap:
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, başlangıç tarihiniz 190 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz. 1195 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 5525 güne tamamlamanız şartıyla 52 yaşınızı dolduracağınız 16 Mart 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com