Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

4 Ekim 2000 tarihinden 25 Nisan 2011'e kadar Bağ-Kura prim ödedim. Şu anda SSK’lıyım. Ne zaman emekli olabilirim?

Sigortalı çalışmanızla ödediğiniz primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Soru: 1962 doğumluyum. 1981 de SSK lı oldum ve 170 gün prim ödemem var. 4 Ekim 2000 tarihinden  25 Nisan 2011 ' e kadar, Bağ-Kura prim ödedim. Şu anda SSK’lıyım. Ne zaman emekli olabilirim?
ŞABAN

Cevap: Sigorta başlangıç tarihiniz SSK’dan emekli olmanızı avantajlı kılıyor. SSK şartlarıyla emekli olabilmek için; Bağ-Kurdan sonra başladığınız sigortalı çalışmanızla en az 1260 gün prim ödemeniz gerekiyor.  SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5075 gün prim ödeme ve 46 yaş şartlarına tabisiniz.  Diğer şartları sağladığınızdan, sigortalı çalışarak ödediğiniz primi 1260 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com