Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Halen sigortaya devam ediyorum. Askerliği önce yaptım yatırmamda fayda var mı? Ne zaman emekli olabilirim?

25 yılı dolduracağınız 1 Temmuz 2013 de emekli olabilirsiniz

Soru: 7 Nisan 1962 doğumluyum. 1 Ocak 1990 Bağ-Kur kaydım var. Ek 19 dan faydalandım. 10 yıl 6 ay 29 gün prim ödemem var. 720 gün de SSK ya prim ödedim. Halen sigortaya devam ediyorum. Askerliği önce yaptım yatırmamda fayda var mı? Ne zaman emekli olabilirim?
Selahattin KARABULUT

Cevap:
Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan, askerlik sürenizi(18 ay kabul edilmiştir) borçlanmanızda da yarar var. Askerliğinizi borçlanıp, Bağ-Kurdan sonraki sigortalı çalışarak SSK ya ödediğiniz primi 1260 güne tamamlamanız halinde, SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şatlarına tabi olursunuz.  
1260 günden sonra prim ödemseniz de, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 1 Temmuz 1988 de emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com