Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Sahte SGK memurlarına dikkat!

Sahte SGK memuruna 1000 TL kaptırdı

Dolandırıcılar artık akla hayale gelmedik yöntemler kullanıyor. Dolandırıcıların son kurbanı İzmitli yaşlı bir çift oldu.



Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi Limonluk Geçidi Murat Apartmanı’nda oturan emekli astsubay Hulusi Ağırbaş ile eşi Halk Eğitim Öğretmenliğinden emekli Nimet Ağırbaş’ın geçen Cuma günü kapısı çalındı. İkisi de 77 yaşında olan çift, karşılarında 30-35 yaşlarında, temiz yüzlü, iyi giyimli ve efendi bir genç gördüler. Bu kişi, Sosyal Güvenlik Kurumundan geldiğini söylüyordu. Emekli Sandığı’nın 85 yaşındakilere ölüm parası ödediğini belirttikten sonra her ikisinin de kimlik bilgilerini elindeki kağıttan okudu. Annelerinin kızlık soyadına kadar tüm bilgileri bu kişinin elindeydi. Yaşlı çift, bu durum karşısında hiçbir şeyden kuşkulanmadı.

Kapıda dikilen, SGK’den geldiğini söyleyen kişi, yaşlı çifte 4 bin 400 TL ödemeleri halinde 27 bin 744 TL alacaklarını söylüyordu. Yaşlı çiftten iki resim ve nüfus kağıdı fotokopilerini alan kişi, bu parayı hemen veremeyeceklerini ifade eden karı-kocaya, ellerindeki 1. 000 TL’yi alıp, ödeme yapıldığında kalan parayı mahsup edeceğini ve makbuzu da o zaman vereceğini söyledi. Parayı alıp gitti. Verdiği telefonlar da hayaliydi. Biri bir ev, diğeri demir atölyesi çıktı. Ağırbaş çifti, dolandırıldıklarını anladılar, polise başvurdular.

Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri, böyle bir ödemenin söz konusu olmadığını, SGK olarak kimsenin kapısına eleman göndermediklerini söyledi.

Öte yandan, kapıya dayanan bir kişinin elinde insanların ayrıntılı kimlik bilgilerinin nasıl bulunduğu da merak konusu. Devlet, vatandaşlık numarası diye bir şey çıkardı, ancak bu numarayı, örneğin seçmen listelerinden kolayca ele geçirenler, tüm kimlik bilgilerine ulaşabiliyor.

ozgurkocaeli.com.tr

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com