Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Askerliğimi 15 ay olarak SSK başlangıç tarihinden önce yaptım. Askerliğimi borçlanırsam emekliliğime faydası olur mu? Ne zaman emekli olabilirim?

Başlangıçtan önceki askerlik süresini borçlanmak yararlı

Soru: 17 Aralık 1971 doğumluyum. 1 Temmuz 1995’de SSK’lı oldum. 480 gün SSK prim günüm var. 1 Kasım 2001’de iş ortaklığımdan dolayı Bağ-Kur’a geçtim. 1 Haziran 2011’e kadar Bağ-Kur ödedim. SSK primi ödeyip SSK’dan emekli olmak istiyorum. Askerliğimi 15 ay olarak SSK başlangıç tarihinden önce yaptım. Askerliğimi borçlanırsam emekliliğime faydası olur mu? Ne zaman emekli olabilirim?
Vedat YILMAZ / İSTANBUL
Cevap:
Primi ödenen son yedi yıl içinde fazla prim ödenen kurumdan emekli olunuyor. SSK şartlarıyla emekli olmak için, prim ödemenizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemelisiniz.

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan borçlanmanız faydalı. Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 15 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Askerliğinizi borçlandıktan sonra, 1295 gün sigortalı bir işte çalışarak prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 5675 güne tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 17 Aralık 2025 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com