Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Sigortadan ve Bağ-Kurdan nasıl emekli olabilirim? Askerliğimi borçlansam süremde değişiklik olur mu?

SSK’ya daha az prim öder ve daha erken emekli olursunuz

Soru:1 Ocak 1972 doğumlu erkeğim. 15 Mart 1990 tarihinde sigortalı işe başladım. 360 gün prim ödemem var. Askerliğimi yaptıktan sonra 1 Temmuz 1997 tarihinde çiftçi Bağ-Kuruna başladım. Ve halen devam etmekteyim. Sigortadan ve Bağ-Kurdan nasıl emekli olabilirim? Askerliğimi borçlansam süremde değişiklik olur mu? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Zeki OKBAZ/MERSİN
Cevap:
1) Sigortalı bir işte çalışarak en az 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için: 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 52 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2024 tarihinde emekli olabilirsiniz.

2) Askerliğinizi(18 ay kabul edilmiştir) borçlanmanız halinde, Bağ-Kurda emekli olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabi olursunuz. Ara vermeden 1 Ocak 2020 ye kadar prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 25 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2027 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Daha az prim ödemenize karşın daha erken emekli olacağınızdan, SSK’dan emekli olmanız avantajlı. 


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com