Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Askerliğimi Bağ –Kur’ lu olmadan önce 18 ay olarak yaptım. Askerlik borçlanmamı yaptırırsam ne zaman emekli olabilirim?

70 gün borçlan bir yıl erken emekli ol

Soru: 3 Ocak 1965 doğumluyum. 1 Ağustos 1988 yılından itibaren 29 Eylül 2006 yılına kadar Bağ – Kur’a primlerim ödendi.  30 Eylül 2006 yılından bu zamana kadar ise SSK’ ya primlerim ödendi. Askerliğimi Bağ –Kur’ lu olmadan önce 18 ay olarak yaptım. Askerlik borçlanmamı yaptırırsam ne zaman emekli olabilirim?
Yavuz KARTAL AKDENİZ / HATAY
Cevap:
Askerlik sürenizin tamamını borçlanmanıza gerek yok. 70 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 70 gün geri gider ve SSK da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 50 yaşınızı dolduracağınız 3 Ocak 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması yapmazsanız 51 yaşın dolmasını beklemeniz gerek. 70 gün askerlik borçlanması bir yıl erken emekli olmanızı sağlar.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com