Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Bir yıllık sigorta başlangıcım için ne yapabilirim? Hukuki yollarım nedir? Almam gereken para nedir?

Dava açarsanız iddialarınız ispatı size aittir

Soru: Özel eğitim ve psikolojik danışmanlık merkezinde sekreter olarak 25 Kasım 1996 da işe başladım. Fakat sigortamı 4 Kasım 1997 den itibaren başlatmışlar. Primlerimi de asgari ücret üstünden göstermişler. Fakat maaşım 1.400 TL. (son 7 aydır aldığım maaş) Geçen sene yeni şube açtılar. Eski eleman olduğum için beni oraya gönderdiler. İşler iyi gitmeyince kapatma kararı aldılar. Beni merkeze çekmediler. Patronum düzenimi bozmak istemiyorum dedi ve çıkışımı verdiler. Bir yıllık sigorta başlangıcım için ne yapabilirim? Hukuki yollarım nedir? Almam gereken para nedir? Yıllık izinlerimden 8 ay alacağım var.
Mehtap ERYILMAZ
Cevap:
İş Mahkemesine  “hizmet tespit davası” açar, mahkemede 25 Kasım 1996 ile 4 Kasım 1997 arasındaki çalışmanızı ve aldığınız gerçek ücret tutarlarını kanıtlayabilirseniz, söz konusu çalışma sürenizi yargı yoluyla kazanabilir, prime esas kazanç tutarınızı da gerçek ücretiniz seviyesine yükseltebilirsiniz. Ancak, belirttiğimiz gibi iddialarınızın ispatı mahkemede size aittir. Çalıştığınız her yıl için son aldığınız brüt ücret tutarı kadar kıdem tazminatı, 8 haftalık ücretiniz tutarında ihbar tazminatı ve kullanmadığınız izinler içinde, 8 aylık ücretiniz tutarında izin ücreti almanız gerekir.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com