Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

22 Temmuz 2011 Cuma

Askerliğimi sigorta başlangıcından önce yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlanmam gerekiyor?

Bir yıl askerlik borçlanıp 20 Temmuz’da emekli olabilirsiniz

Soru: 7 Şubat 1960 doğumluyum. 20 Temmuz 1987 de SSK lı oldum. Askerliğimi sigorta başlangıcından önce yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlanmam gerekiyor? Ne zaman emekli olabilirim? 
Cafer KANLI
Cevap:
Şayet en az 4940 gün prim ödemeniz varsa, askerlik sürenizin bir yılını borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz bir yıl geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 20 Temmuz 2011 tarihinde emekli olabilirsiniz.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com