Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ekim 2012 Çarşamba

Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım - Suudi ALJ Grubu

Suudi dev Türkiye’ye 1 milyar dolar yatıracak

Suudi dev Türkiye’ye 1 milyar dolar yatıracak

Suudi ALJ Grubu, bir yandan Türkiye’de bir holding kurarken, diğer yandan da farklı sektörlerde yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı


Adını Toyota distribütörlüğünü Sabancı Holding’den devralmasıyla duyuran Suudi Arabistan merkezli ALJ (Abdul Latif Jameel) Grubu, Türkiye’deki mevcut yatırımların bir holding çatısı altında toplarken, 10 yıllık bir vadede yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Toyota Pazarlama A.Ş’nin kalan yüzde 35’lik hissesini de satın alarak distribütörlüğü tek başına üstlenen ALJ, Türkiye’deki 8 şirketini holding çatısı altında birleştirdi. Bu amaçla ALJ Holding Türkiye’nin kuruluşunu tamamlayan şirket, holding merkezini Maçka’da açmaya hazırlanırken, Türkiye’deki faaliyetlerini büyütmek ve genişletmek amacıyla da önümüzdeki 10 yıllık süreç içinde 1 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğini açıkladı.

Sektör bakacak

Toyota Pazarlama A.Ş’nin yanı sıra holdingin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak görev yapacak Ali Haydar Bozkurt, Türkiye pazarının potansiyeline güvenerek böyle bir karar alındığını kaydederken, ALJ Grubu’nun, Türkiye’yi Suudi Arabistan’ın ardından ikinci büyük pazarı haline getirmek istediğini belirtti. Bozkurt, ALJ’nin ilk kez bir ülke için böyle bir karar aldığına da dikkat çekti.
ALJ Grubu’nun Toyota distribütörlüğünün yanı sıra Türkiye’de finansman, enerji, elektronik, emlak, reklam, nakliye ve sigorta gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini anlatan Bozkurt, “Hedeflerimizde her zaman Türkiye’yi merkeze koymuştuk. Bu konuda çalışmalarımızı oldukça yoğunlaştırdık. Yavaş yavaş Türkiye’de hayal ettiğimiz yatırım boyutlarına doğru somut adımlar atmaya da başladık” dedi.
Yeni yatırımlarını inşaat, turizm, enerji, sanayi, gıda, madencilik ve dış ticaret alanlarında yapmak istediklerini söyleyen Bozkurt, bunun tek başına ya da ortaklık şeklinde de olabileceğini ifade etti.
Grubun reel, orta ve uzun vadeli yatırımlarla ilgilendiğini söyleyen Bozkurt, “Sıcak para yatırımıyla çok fazla ilgilenmiyoruz. Kalıcı, katma değer yaratan işlerle ilgili yatırımlar yapmak istiyoruz” diye konuştu. Toyota’nın dünyadaki en büyük distribütörü olan ALJ Grubu’nun yıllık cirosunun 6 milyardan fazla olduğunu belirterek, Türkiye’de şu anki yatırımların toplamının 500 milyon doları, mevcut şirketlerinin yıllık cirosunun da yaklaşık 1 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Üçe katlayacak
Uluslararası danışmanlarla birlikte yaklaşık bir yıldır tüm sektörlerde analizler yürüttüklerini de hatırlatan Ali Haydar Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:
“Lokal ve global danışman firmalarla yaklaşık bir yıl boyunca tüm sektörlerin çok ciddi analizlerini yaptık. Türkiye’de neyin potansiyel olduğuna baktık. Amacımız, sadece Türkiye’nin içinde yapacağımız yatırımlar değil. Burada üretilen katma değerin yurt dışında hangi pazarlara ihraç edilebileceğine de bakıyoruz. Yapacağımız operasyon ne olursa olsun, mutlaka merkez üssünün Türkiye olmasını istiyoruz. Doğru proje olduğu taktirde limitimiz ve finansman sıkıntımız yok. Bu arada İGDAŞ ve kamu ihaleleri planlarımızda bulunmuyor. Önemli olduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşüm ise gözümüzün ucuyla takip ettiğimiz bir konu. Ayrıca otomotiv yatırımlarımızı bitirdik diye bir şey yok. Yan sanayi üretim yatırımları da çalıştığımız sektörlerden biri. Bir başka otomotiv markasının distribütörlüğüyle de ilgilenebiliriz.”




12 ÜLKEDE FAALİYETİ VAR
ALJ, 1945’te kuruldu. 1955’te Toyota’daki ilk distribütörlüğünü alan ALJ, bugün Toyota şirketlerinin (Toyota, Lexus ve Daihatsu) dünyadaki en büyük bağımsız distribütörü ünvanına sahip. ALJ, Türkiye dahil toplam 12 ülkede (Japonya, Almanya, Monako, İngiltere, Suriye, Suudi Arabistan, Fas, Cezayir, Çin, Sudan, Mısır ve Türkiye) Toyota markaların distribütörlüğünü ve bayiliğini yürütüyor. Türkiye’de ise 1998 yılında işe Daihatsu’nun distribütörlüğü ile başlayan ALJ, 2009’da da Toyota’nın Türkiye distribütörü oldu.



ALJ HOLDİNG TÜRKİYE BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER
1. Toyota Pazarlama ve Satış
2. ALJ Finansman
3.  ALJ Otomotiv
4.  DJ Auto Otomotiv Yedek Parçaları
5. Drive Dentsu (Reklam/Medya)
6. ALJ Enerji
7. ALJ Sigorta


Etiketler: haber, haberler, Çin, dolar, Maçka, Proje, İGDAŞ, emlak, Mısır, Sudan, Toyota, Suriye, üretim, Reklam, olursa, sadece, sigorta, Almanya, Türkiye, otomotiv, İngiltere, madencilik, dış ticaret, Sabancı Holding, Suudi Arabistan

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com