Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ekim 2012 Çarşamba

Kıdem tazminatımı emeklilik başvuru zamanım geçmiş olsa bile işten ayrılacağım zaman alabilir miyim?

Kıdem tazminatını işten ayrılacağınız tarihte alacaksınız


Soru: 1)17 Temmuz 1975 doğumluyum. 1 Ocak 1996 dan 30 Haziran 2002 ye kadar SSK’lı olarak çalıştım. Daha sonra 1 Eylül 2002 den 30 Temmuz 2012 tarihine kadar Bağ-Kur’lu oldum. Şimdi de 1 Ağustos 2012 den itibaren tekrar SSK'lı olarak çalışmaya başladım. Ne zaman emekli olurum?

2)Prim ödeme gün sayısını doldurduktan sonra, emekli olmadan çalışmaya devam edersem emekli maaşımda bir faydası olur mu?

3)Kıdem tazminatımı emeklilik başvuru zamanı geçmiş olsa da (prim ödeme gün sayısını doldurmuş olup halen çalışmaya devam etsem )  işten ayrılacağım zaman alabilir miyim?


Filiz AKMAN


Cevap: 1) 1 Ağustos 2012 de başladığınız sigortalı çalışmanızı 1 Şubat 2016 ya kadar devam ettirerek 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK da emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, 1260 günden sonra prim ödemeseniz de 52 yaşınızı dolduracağınız 17 Temmuz 2027 tarihinde emekli olabilirsiniz.

2) Prim ödediğiniz kazanç tutarına bağlı. Prime esas kazancın üst sınırından(bugün için 6.113.25 TL) veya üst sınıra yakın bir kazanç tutarı(örneğin, 4, 5 bin lira) üstünden prim öderseniz emekli aylığınız artar. Prime esas kazancın alt sınırından(bugün için 940.50 TL) üstünden prim öderseniz, emekli aylığınızdan azda olsa azalma olur.

3) Kıdem tazminatınızı işten ayrılacağınız zaman alacaksınız. Ne zaman işinizden ayrılırsanız, Kıdem tazminatı da o zaman alabilirsiniz. 

 

Ekrem SARISU - POSTA


--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com