Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ekim 2012 Çarşamba

Özal'ın naaşı aradan 19 yıl geçmesine rağmen nasıl korundu? - Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy açıklıyor!


'190 yıl sonra da açsalar yine naaş iyi şekilde bulunacaktı'

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, canlı yayında 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın çıkarılan naaşını değerlendirdi. Atasoy, Özal'ın naaşının aradan 19 yıl geçmesine rağmen nasıl korunduğunu anlattı.


TV8 ekranlarında yayınlanan Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu Böyle Bir Şey Var Mı? programına konuk olan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın çıkarılan naaşını değerlendirdi. Atasoy, Özal'ın naaşının aradan 19 yıl geçmesine rağmen nasıl korunduğunu anlattı.

'Hatırlarsanız kabrin açılmasından önceki süreçte 'açılsın mı, açılmasın mı ne bulunur?' diye çok tartışıldı ' diyen Atasoy, 'Hatta açılmasın 19 yıl sonra ne bulunacak şeklinde görüşler çok söylendi. Ben ısrarla açılmadan hiç bir şey söylenemez, açmaktan başka çare yok dedim. Hiç bir şey çıkmayadabilirdi ama bir mucize gerçekleşti. Hiç beklenmedik bir şey oldu ve büyük ölçüde korunmuş bir cenazeyle karşı karşıya kalındığını öğrendik. Demek ki açmak gerekiyormuş. Sadece kemikler değil, iyi korunmuş bir cenazeyle karşı karşıya kaldık ' ifadelerini kullandı.

'BU BEDEN KONUŞMAK İSTİYOR '

Burada gerçekten ender rastlanan bir olay olduğunu belirten Prof. Dr. Sevil Atasoy, 'Tam ve usulune uygun olmamakla beraber cenazeye çürüme ve kokuşmayı engellemek üzere kısmi dahi olsa bir ilaçlama yapılmış. Bu zaten bir miktar koruyacaktı. Üzerinde bulunan su tabakası çok özel ve halk arasında sabunlaşma denilen bir olaya neden olmuş. Sabunlaşma anaherop bakteri hidroliziyle dokulardaki yağın mum gibi bir şeye dönüştürülmesinden ibaret bir hadisedir. Yani bu su tabası çürümeyi sağlayacak olan bakterilerin gelişmesini engelliyor. Değil 19 yıl sonra 190 yıl sonra dahi açılsaydı yine de böyle korunmuş bir cenazeyle karşı karşıyaya kalacaktık. Su 19 yıl içinde kendi kendine oluşmuş Allah'ın işi. Esas mucize bana göre bu beden konuşmak istiyor, onu konuşturmakta ustalara kalmış ' şeklinde konuştu. Sevil Atasoy, 'Bedenin üst kısmının bütünlüğünü korunduğuna dair haberler yer aldı. Daha fazla yağ dokusunun bulunduğu bölgeler belden üst kısma doğru yerleşmiş olduğundan bu bölümlerin mum benzeri bir organik madde ile kaplandığını ve böylelikle üst kısmın alt kısma göre daha fazla korunduğunu açıklamak mümkün" açıklamalarında bulundu.

Atasoy otopsi sürecini de anlattı: "Naaş hemen teslim edilebilir ama otopsi süreci uzun sürecektir." BEYAZ GAZETE

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com