Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Ekim 2012 Çarşamba

Askerlik borçlanmasını ne zaman yapmalıyım?

Bağ-Kurdan 49 yaşı dolduracağınız tarihte emekli olmanız mümkün


Soru:  Eylül 1985 – Şubat 1987 arasında askerliğimi 18 ay olarak yaptım. 22 Eylül 1987’de sigortalı olarak çalışmaya başladım. SSK'ya 3200 gün prim ödemem var. 1 Eylül 1996 da Bağ-Kur sigortalısı oldum. Bağ-Kura da 11 yıl 11 ay 2 gün prim ödemem var. Buna göre ne zaman emekli olurum? Askerlik borçlanmasını henüz yapmadım. Ne zaman yapmalıyım? Ve ne zaman emekli olurum?


Mehmet ÖZSOY


Cevap:  Bağ-Kur emeklisi olmak için; 25 tam yıl(9000 gün) prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Ekim 2012 ayı sonuna kadar prim ödeyerek toplam priminizi 20 yıla tamamlamanız şartıyla, 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Askerlik sürenizin 11 ayını borçlanmanız halinde, emekli olacağınız yaş 49’a düşer. 11 ay borçlanmayla priminizi tamamlamamış olacağınızdan, Bağ-Kuru  kapatıp bundan sonra prim ödemeseniz de, 49 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

 

Ekrem SARISU - POSTA


--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 



Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com