Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

İsteğe bağlı prim ödeyerek emeklilik hk.

Son 1260 gün primi sigortalı çalışarak ödemek şartıyla isteğe bağlı olarak istenildiği kadar prim ödenebilir

Soru:  Sigortalı işe girişim 2003 dür. 2010 yılına kadar çalıştım. Yaklaşık 1800 gün prim ödemem var. Evlendim ve bir çocuk sahibiyim. Çalışmama ara vermek zorunda kaldım. İsteğe bağlı prim ödemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?


Nazlı EKEYILMAZ

Cevap:
Doğum tarihinizi bildirmemişsiniz. Doğum tarihi emekli olunacak tarihi belirleyen önemli bir parametre. 2003 başlangıcınıza göre SSK da emekli olmak için 7000 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabisiniz.

Doğumdan sonra sigortalı çalışmanız yoksa, doğum borçlanması yaparak 720 gün kazanabilirsiniz. Toplam prim ödemenizi 7200 güne tamamlamanız şartıyla, 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. İsteğe bağlı prim ödemeleri 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren Bağ-Kura sayılıyor. Belirttiğimiz şartlarla emekli olabilmeniz için son 1260 gün primi sigortalı bir işte çalışarak ödemeniz şartıyla, isteğe bağlı prim ödeyebilirsiniz. Örneğin; doğum borçlanması yaptığınızı varsayarsak, 114 ay(3420 gün) isteğe bağlı prim ödedikten sonra isteğe bağlıdan çıkıp, 1260 gün(3.5 yıl) sigortalı çalışarak prim ödemeniz halinde, belirttiğimiz şartlarla emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com