Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Bağ-Kur'dan SSK'ya geçmek isteyenler ve sahte sigortalılık hk.

Sahte sigortalılığa dikkat

Bağ-Kur'dan SSK'ya geçmek isteyenler için 1 Mart 2011 tarihi bir dönüm noktası oldu.

Bu tarihe kadar Bağ-Kur kaydı bulunan kişiler, şirket ortaklığından çıkmadan veya vergi mükellefiyetini sona erdirmeden SSK'lı olamıyorlardı. 1 Mart itibariyle, SSK'ya geçmek isteyen Bağ-Kur'luların ortaklıktan çıkmalarına veya vergi kayıtlarını sildirmelerine gerek kalmadı. Bir işyerinden sigortalı oldukları tarihte, otomatik olarak SSK'lı sayılmaya başlıyorlar.


Diğer taraftan, kanunla verilen bu imkânın pek çok kişi tarafından yanlış yorumlandığı anlaşılıyor. Bunu, bu konuda sıkça gelen okur sorularından anlıyoruz. Örneğin bir okurumuz; "Üzerimde kayıtlı bakkal dükkânım var ve kendim işletiyorum. Bu arada bir arkadaşıma ait işyerinden kendimi SSK'lı gösterebilir miyim" diyor.

Başka bir okurumuz; "Üzerime kayıtlı takside şoförlük yapıyorum ve Bağ-Kur kapsamındayım. Bir muhasebe bürosundan SSK primlerimi ödesem sorun olur mu?" diyor. Evet, sorun olur hem de çok ciddi sorun olur. Zira bir işyerinden SSK'lı olabilmek için, öncelikle fiilen çalışma gerekir. Yani fiilen bakkal dükkânı işlettiğiniz halde, bir arkadaşınızın işyerinden 'kâğıt üzerinde' SSK'lı olamazsınız.

Yine fiilen üzerinize kayıtlı bir taksiyi işletirken, bir muhasebe bürosundan kâğıt üzerinde SSK'lı olamazsınız. Olursanız, bu durum sahte sigortalılık kapsamına girer ve SGK tarafından tespit edildiği takdirde iptal edilir. Yıllarca boş yere prim ödemiş olacağınız gibi, hakkınızda suç duyurusu yapılacağından, bir de mahkeme koridorlarında zaman harcarsınız.

Yasa; şirket ortağı veya başka bir şekilde Bağ-Kur kapsamında olduğunuz halde, fiilen bir işyerinde SSK kapsamında çalışıyorsanız, Bağ-Kur'lu değil, SSK'lı sayılırsınız, diyor. SSK'lı olmanın avantajlarından yararlanayım derken, başınıza iş almayın.

Sadettin ORHAN - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com