Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Girdi çıktı yapılarak çalıştırılan sigortalıların kıdem tazminatı hk.

Girdi çıktı yapılarak çalıştırılsanız da tüm çalışma süreleriniz için kıdem tazminatı alabilirsiniz

Soru: 7 Kasım 1975 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Eylül 1994 dür. Askerliğimi sigorta başlangıç tarihinden sonra yaptım. 1 Nisan 04 2005 tarihinden itibaren bir üniversite de özel güvenlik olarak çalışmaktayım. Bizleri belirli zamanlarda girdi çıktı yapılıyor. Bizlerin sosyal hakları nelerdir? İşten kıdem tazminatı alarak ayrılmam mümkün mü? Prim ödemem 5000 günü geçti. Ne zaman emekli olabilirim?
Aydın BALABAN



Cevap: Bazı işverenler kıdem tazminatı hakkı doğmaması için bir yıl dolmadan işçiyi çıkartmakta ve tekrar işe almakta, bir yıl dolmadan tekrar çıkartarak bu süreci devam ettirmektedir. Oysa bu tür çalışmaları yüksek yargı; zincirleme çalışma kabul ederek tüm çalışma sürelerinin toplamı üzerinden kıdem tazminatı ödenmesine hükmetmektedir.

Aynı işveren girdi çıktı yapıyorsa, işveren ödemezse bile, İş Mahkemesine dava açarak yargı yoluyla tüm çalışma sürelerinizin kıdem tazminatını alabilirsiniz.

15 yıldan fazla çalışma süreniz ve 3600 günden fazla prim ödemeniz olduğundan, kıdem tazminatınızı alarak işinizden ayrılabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumu İl veya Merkez müdürlüğünden alacağınız “kıdem tazminatı alabilir” yazısını işverene ibraz etmekten ibarettir.

Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5750 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz. 750 gün daha prim ödeyerek 5000 gün olan prim ödemenizi 5750 güne tamamlamanız şartıyla, 55 yaşınızı dolduracağınız 7 Kasım 2030 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com