Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Doğum borçlanması için ödenecek asgari tutar hk.

Doğum borçlanmasında bir gün için en az 8.93 TL ödenmesi gerek

Soru: Çocuk borçlanmasının şartları nelerdir? Ödenecek prim neye göre hesaplanır?

Hacer SARI

Cevap:
Doğum borçlanması yapabilmek için sigorta başlangıç tarihinden itibaren doğum yapmak ve doğum sonrasındaki iki yıllık sürede sigortalı çalışmamak gerekiyor. İki yıllık sürede sigortalı çalışma varsa, sigortalı çalışılmayan süreler borçlanılabiliyor. Doğum sonrasındaki iki yıllık sürede sigortalı çalışma yoksa bir doğum için borçlanma yapılarak 720 gün kazanılıyor.

En fazla iki doğum için borçlanma yapılarak toplam 1440 gün kazanılıyor. Doğum borçlanmasında, prime esas günlük kazancın alt sınırı(bugün için 27.90 TL dir) ile üst sınırı (bugün için 181.35 TL dir) arasında, sigortalının belirleyeceği günlük kazanç tutarının yüzde 32 si kadar prim ödeniyor. Yılsonuna kadar olan verilere göre bir günlük doğum borçlanması için ödenecek asgari tutar 8.93 TL olup, 1440 gün için 12.859.20 TL ödenmesi gerekiyor.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com