Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

Askerlik borçlanmasının başlangıç tarihini askerlik yapılan tarihe geri çekmemesi hk.

Askerlik borçlanması başlangıç tarihini askerlik yapılan tarihe götürmez

Soru: 1977 doğumluyum. 2003 yılında sigorta başlangıcı yaptım sorum şudur ki;ben şimdi askerlik primimi yatırsam yani 1996 yılına tekabül ediyor askerliğim benim sigorta başlangıcım 1996 yılı mı olacak yoksa böle bir prim ödeme şekli yok mu? Ya da ödesem de bana bir faydası olmaz mı?


T.A.
Cevap: Sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınız askerliğinizi borçlanmanız, sigorta başlangıç tarihinizi askerlik yaptığınız 1996 yılına götürmez. Askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihinizi askerlik süreniz kadar geri götürür.

Emekli olmak için, 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 7000 gün prim ödemeniz şartıyla, 2037 de 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması emekli olma şartlarını değiştirmez.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com