Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

İşçi emeklilerinin maaş artışı hk.

SSK emeklilerinin maaş artışı

Önemli, önemli olduğu kadar günlerdir konuşulan, “EMEKLİLERİN MAAŞLARI ARTIRILACAK” söylemi, "Ancak hangi emeklilerin maaşı artırılacak? SSK'dan, Bağ-Kur’dan Emekli Sandığı’ndan emekli olanların hangisinin maaşı artırılacak? Artırılacaksa hangi oranda ve neler kriter alınarak artırılacak? Hangi tarihten sonra emekli olanları kapsayacak?" sorularıyla birlikte büyük oranda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından açıklandı.


İşte günlerdir sorulan ve emekliler tarafından günlerce beklenen "Hangi emeklilerin maaşı artırılacak?" sorusunun cevabını ayrıntılı bir şekilde şöyle açıklayabiliriz:

Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan emekli olmuş işçi emeklilerinin maaşı artırılacak. 2000 yılı öncesi emekli olmuş olanlar; dahası 1981- 2000 yılları arasında emekliye ayrılmış olan SSK emeklilerinin maaşı artırılacak.

“Nasıl ve hangi kriterler göze alınarak artırılacak?” sorusunu cevaplamadan önce mevcut tabloyu görmemizde bir yarar var. Şöyle ki; bu tarihlerde SSK' dan emekli olmuş sigortalılarımıza baktığımızda özellikle tabandan pirim ödemiş sigortalılarımızdan örnekleyecek olursak, 3600 gün pirim ödeyerek emekli olmuş bir sigortalı ile yine tabandan 5000 gün, 7000 gün veya 9000 gün pirim ödeyerek emekli olmuş sigortalılarımızın aynı emekli maaşını tabandan almaları ciddi anlamda haksızlığa neden olduğu kadar 5500 gün pirim ödeyerek çalışmaya devam ettiği halde, “Bundan sonra pirim ödersem nasıl olsa emekli maaşım artmaz” anlayışı ile pirim ödemelerini durduran sigortalılar ve çalışanlarını bu anlayışa sevk eden işverenin, Sosyal Güvenlik Kurumu Kaynaklarının artmamasını teşvik etmektedir.

Hal böyle olunca bu durum Sosyal Güvenlik Anlayışına da bir anlamda ters düşmektedir, Dolayısıyla bugüne kadar görülmeyen bu yanlışlık görüldü ve yaklaşık 2,5 milyon emeklimizi ilgilendiren “İntibak Yasası” gündeme alındı.

2013 yılında sonuçlanacak olsa bile, yanlışlığın, eksikliğin görülmüş olması haksızlığın giderilme noktasında ciddi bir önem taşımaktadır.

Böylece, Meclis’ten çıkarılacak söz konusu, “İntibak Yasası” ile 1981- 2000 yılları arasında SSK’dan emekli olmuş bulunan yaklaşık 2,5 milyon emeklimizden 1,8 milyonu bu kapsamdan yararlanarak fazla pirim ödemiş olanlarının emekli maaşları da ödemiş oldukları pirim oranında artırılacak.

Dileğimiz, zaman içerisinde de olsa, Bağ-Kur ve memur emeklilerimizden de fazla pirim ödeyerek ve fazla çalışarak emekli olmuş olanların durumlarının da göz önüne alınması olacaktır.
Sağlıcakla kalınız…

Necati Çetiner
farklihaber8.com

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com