Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

28 Kasım 2011 Pazartesi

4 ayrı kişinin dosyasından dul aylığı alma hk.

2 hatta 3 hatta 4 kocadan da aylık olur

Benim babam Bağ-Kur’lu idi ve 1985 yılında vefat etti. Anneme kendisinden aylık bağlandı. Daha sonra annem 1991 yılında Emekli Sandığı emeklisi bir bey ile evlendi ve Bağ-Kur’dan aldığı aylık kesildi. Evlendiği Emekli Sandığı emeklisi bey 1997 yılında vefat etti ve anneme bu sefer Emekli Sandığından aylık bağlandı ve halen o aylığı almaktadır. Acaba annem Bağ-Kur’lu olan babamdan da aylık alabilir mi? Emekli Sandığı mensubu ikinci eşi vefat ettikten sonra sadece Emekli Sandığı’na aylık için müracaat ettik Bağ-Kur’a bir müracaatımız olmadı çünkü bunun yasak olduğunu zannediyorduk. Annem için geçmişte müracaat etseydik o tarihte aylık bağlanabilecekti. Annemin durumu bir kazanılmış hak sayılabilir mi? Şimdi müracaat etsek aylık bağlanabilir mi? Müracaat ile bağlanmaması durumunda dava açmanın faydası olur mu? M.K.


Sayın okurum, 1 Ekim 2008 günü geçerli olan kanunlarımıza göre kocalar veya karılar (yani eşler) farklı sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak şartıyla bütün ölen eşlerden gerek kadınların gerekse erkeklerin dul aylığı alma hakkı vardır. Annenizin de her iki kocası 1 Ekim 2008 gününden önce vefat ettiğinden hem Bağ-Kur’dan hem de Emekli Sandığı’ndan dul aylığı alma hakkı vardı ama bunu bilmediğinizden zamanında müracaat etmemişsiniz. Bu olaylarda müracaat zamanaşımı 5 yıldır. Beş yıl içinde müracaat edilirse birikmişler alınır, beş yıl sonra müracaat edilirse sadece başvurudan sonra alınır. Beş yıl geçmiş geriye yönelik birikmişleri alamazsınız. Bu arada 1 Ekim 2008 gününden sonraki ölümlerde tek aylık var. Son olarak daha oturduğum evin zemin katında oturan yaşlı bir komşum 4 kocasından da dul aylığı alıyordu. Alması da tamamen yasaldır.

Ali TEZEL- Gazete Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com