Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2011 Salı

İşçilerin sarhoş veya uyuşturucu madde alarak işe gelmeleri veya işyerinde alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaları hk.

Alkollü işe gelenin cezası

Çalışma hayatında işçilerin değişik davranışlarına rastlamak her zaman mümkün olabiliyor. İşçiler bazen İşyerine sarhoş veya uyuşturucu madde almış olarak gelebiliyor.


Bazende işyerinde alkollü içki veya uyuşturucu madde kullanabiliyor. İşçilerin sarhoş veya uyuşturucu madde alarak işe gelmeleri veya işyerinde alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaları iş kanunu'nda yasaklanmıştır. Bu yasaklardan alkollü içki kullananlarla ilgili olanların bir kısmı bazı işçiler için uygulanmaz.

Bu yasaklar;
- Alkollü içki yapılan işyerlerinde çalışan ve işin gereği olarak üretileni denetlemekle görevlendirilen,
- Kapalı kaplarda veya açık olarak alkollü içki satılan veya içilen işyerlerinde işin gereği alkollü içki içmek zorunda olan,
- İşinin niteliği gereği müşterilerle birlikte alkollü içki içmek zorunda olan,
İşçiler için uygulanmaz. Bu durumların dışında işçiler sarhoş veya uyuşturucu madde alarak işe gelmeleri veya işyerinde alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaları halinde patronları tarafından haklı olarak işten çıkarılabilir. Haklı olarak patronu tarafından işten çıkarılan işçiye ihbar ve kıdem tazminatı ödenmez.
Bütün bunların dışında patron; işyeri eklentilerinden sayılan dinlenme, yemek, uyku, bakım, avlu gibi yerlerde ne zaman ve hangi şartlarla alkollü içki içilebileceğini belirleme yetkisine sahiptir.

Arif Temir - Güneş

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com