Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

18 Ekim 2011 Salı

Eksik primleri borçlanarak tamamlama usulü var mı?

Eksik günler borçlanılarak tamamlanamıyor

Soru: 10 Temmuz 1963 doğumluyum. SSK girişim 10 Aralık 1998 olup 5 gün prim ödenmiş. Ben isteğe bağlı sigortalı olmak istiyorum. Yaptığım araştırma da 56 yaşıma geldiğimde yani yaklaşık 8 yıl sonra emeklilik hakkım doğuyor. Ancak prim gün sayım eksik kalıyor. Sormak istediğim soru acaba eksik primlerimi borçlanıp ödeyebiliyor muyum? Yani şimdiden itibaren isteğe bağlı sigortalı olup primlerimi düzeli yatırsam ne zaman emekli olabilirim? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
Servet ÖZGÜR


Cevap: Eksik primleri borçlanarak tamamlama usulü bulunmuyor. Borçlanma yoluyla eksik günlerinizi tamamlayamazsınız. En erken yaş haddinden emekli olabilirsiniz. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. 3595 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 10 Temmuz 2023 tarihinde emekli olabilirsiniz. Ancak, isteğe bağlı prim ödemeleri Bağ-Kura sayıldığından bu şartlarla emekli olabilmeniz için, prim ödemenizin son 1260 gününü sigortalı bir işte çalışarak ödemelisiniz.

Askerlik süreniz hakkında bilgi vermemişsiniz. Muhtemelen, sigorta başlangıç tarihinden önce 20 ay(600 gün) askerlik yapmış olmalısınız. Askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, emekli olmak için ödeyeceğiniz prim gün sayısı 600 gün düşer. Ve 3595 gün yerine 2995 gün daha prim ödeyerek(son 1260 günü sigortalı çalışarak) toplam priminiz 3600 güne tamamlayabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com