Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Haziran 2012 Çarşamba

Yapabileceğim bir şey var mı?

1 Ekim 2008 den sonra borçlanarak ölüm aylığı bağlatılamıyor

Soru: 1959 doğumlu olan babam 2011 de vefat etti. Babamın 1976 dan 30 gün SSK prim ödemesi var. 1990 lı yıllardan da 246 gün isteğe bağlı prim ödemesi bulunuyor. Toplamda 276 gün sigortalılığı var. Ve askerlik borçlanması da yapılmamış. Vefatından sonra araştırdığımda bana emekli olamayacağı söylendi. Konuyla ilgili bilgi verir misiniz? Yapabileceğim bir şey var mı?


Hakan DEMİR

Cevap: Babanız yeni yasan yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 den sonra vefat ettiği için, hak sahiplerine yeni yasa kapsamında ölüm aylığı bağlanacak. Yeni yasa da ölüm aylığında eksik günlerin borçlanmayla tamamlanamayacağını emrediyor. Bu nedenle, babanız askerliğini borçlanarak eşi ve hak sahibi çocuklarına ölüm(dul-yetim) aylığı bağlatamazsınız. Babanız yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 den önce vefat etmiş olsaydı, askerliğini borçlanarak primini 900 güne tamamlayarak, hak sahiplerine ölüm aylığı bağlatabilirdiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com