Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Haziran 2012 Çarşamba

Memurların geliri vergisinin 5 puan artırıldığı ve verilen zammın bir kısmının bu yollar geri alınacağı doğru mu?

Ne memurun ne de başkasının gelir vergisi artırılmadı

Soru: Memurların geliri vergisinin 5 puan artırıldığı ve verilen zammın bir kısmının bu yollar geri alınacağı doğru mu?


AYŞEGÜL

Cevap: Ne memurların ne de başka mükelleflerin gelir vergisi artırılmadı. Sözünü ettiğiniz duyum, Gelir Vergisi Kanunun 103 ncü maddesindeki artan oranlı vergi tarifesiyle ilgili olsa gerek. Vergi tarifesinin ruhu gereği, gelir artıkça vergi oranı da artıyor. Ücret gelirleri; 10 bin TL ye kadar yüzde 15, 10 bin 25 bin arası yüzde 20, 25 bin 88 bin TL arası yüzde 27, 88.000 TL nin üstü ise yüzde 35 oranında gelir vergisine tabi tutuluyor.

Memurlara verilen zam ve geçmiş aylar farkının ödenmesiyle birlikte yılbaşından beri almış olduğu toplam ücret tutarı 10 bin TL’yi aşan memurların vergi oranı, vergi tarife gereğince yüzde 15 den yüzde 20 ye yükseliyor. İleri aylarda yıl içinde aldığı ücret 25 bin TL’yi aşanların vergi oranı bu kez, yüzde 20 den yüzde 27’ye yükselecek. Bu yıllardan beri uygulanan bir yasa hükmü. Kimsenin gelir vergisi artırılmadı.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com