Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Emekliliğimi iptal ettirip bir kaç ay sonra tekrar müracaat edip yeniden emekli olarak emekli maaşımı daha yüksek ten alabilir miyim?

Emekli aylığını kestirip birkaç ay çalışarak aylık yükseltmek tarih oldu

Soru:2000 yılı başından beri emekliyim. Ama halen 12 yıldır çalışmaktayım. Sigortaya müracaat edip emekliliğimi iptal ettirip. Birkaç ay sonra tekrar müracaat edip yeniden emekli olup emekli maaşımı daha yüksek ten alabilir miyim? Şu anda 3056 TL maaş almaktayım. Emekli maaşım ise 980 TL.


Kurttaş ATAKURT

Cevap: Sorunuzda belirttiğiniz şekilde aylık yükseltilebildiğinin ve onbinlerce kişinin aylığını bu yolla yükselttiğinin ortaya çıkması ve basına yansıması üzerine, yetkililer hemen bir yasa çıkartıp(5698 sayılı Yansın 2 nci maddesi), 23 Ekim 2007 tarihinde yürürlüğe koyarak, belirdiğiniz şekilde aylık yükseltme işine son verdi. 23 Ekim 2007 den sonra aylığın kestirilip yeniden çalışmaya başlanması halinde, aylık kestirildiği tarihten sonra sigortalı çalışılan süre için kıst aylık hesaplanarak, eski aylığı eklenme usulü getirildi.(eski usulde tüm hizmet süresi itibariyle aylık tekrar hesaplanıyor, buda aylıkta artışa yol açıyordu)

Yeni usulde, kısa süre çalışarak aylık yükseltmek mümkün olmuyor. Maalesef emekli aylığınızı kestirip, tüm sigorta kollarına tabi olarak birkaç ay çalışıp, tekrar emekli aylığı talep ederek emekli aylığını yükseltemezsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com