Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Emekli olurken fazla kesinti dikkate alınır mı?

Emekli keseneği görev aylığı ek göstergesinden kesilir

Soru: Bir kamu kurumunda görev yapmaktayım. 4/1, 1600 ek göstergeden maaş almaktayım. Emekli müktesebim ¼ ü. Malmüdürlüğü ısrarla 2200 göstergeden kesinti yapıyor. Buda aylığımdan 80 lira fazla kesinti demek. Bu doğrumudur? Emekli olurken bu fazla kesinti dikkate alınır mı?


Erdoğan ÖZTEMEL

Cevap: 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunun Ek 48 nci maddesinin 1 nci fıkrası hükmüne göre, memurların emekli keseneklerine esas aylık derece ve kademelerinin gösterge rakamlarına, almakta oldukları aylık ek göstergeleri eklenmek suretiyle bulunan toplan gösterge rakamı üstünden emekli keseneği kesilmektedir. Emekliliğinize esas 1/ 4’ünün göstergesi 1500 olup, hak ettiğiniz aylık ek göstergesi 1600 olduğundan, toplam 3100 gösterge üstünden kesenek kesilmesi gerekir. Sorunuzdan, malmüdürlüğünün toplam 3700 gösterge üstünden kesenek kestiği anlaşılıyor. Verdiğiniz bilgiler doğruysa, malmüdürlüğünün yaptığı işlem yanlış. Yanlış kesenek size emeklilikte ilave hak kazandırmaz. Bu açıdan Malmüdürlüğüne yazılı olarak başvurarak yanlışlığın düzeltilmesini talep edin. Şayet Malmüdürlüğünün yanlış işlemede ısrar etmesi halinde, kurumunuzdan alacağınız hizmet belgenizle Sosyal Güvenlik Kurumu Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığına, yazılı olarak başvurarak, yanlışlığın düzeltilmesini isteyebilirsiniz.

Ancak, kamuda hangi görevde olduğunuzu belirtmemişsiniz. Belki de maaş derecenize esas 1600 ek gösterge yanlış olabilir. Görev ve unvanınızı bildirirseniz daha net cevap verebiliriz.

Ekrem SARISU - POSTA


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com