Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

3600 günden emekli olabilir miyim?

Hemen de emekli olmanız mümkün

Soru: 1957 doğumluyum. 15 Ağustos 1975 de sigortalı oldum. 3525 gün pirim ödedim. 3600 günden emekli olabilir miyim?


Mehmet TOKBAY

Cevap: 8 Eylül 1999 tarihi itibariye 23 yıldan fazla sigortalılık süreniz olduğundan bu tarihte uygulamaya konan ve emekli olmayı oldukça zorlaştırdığından kamuoyunda “mezarda emeklilik” olarak adlandırılan 4447 sayılı yasaya tabi olmadan eski kanun şartlarıyla emekli olacaksınız. Eski kanuna göre yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 55 yaş şartlarına tabisiniz.

Doğumunuzu tarih(gün, ay, yıl) olarak vereceğiniz yerde sadece yıl olarak vermişsiniz. 75 gün daha prim ödeyerek 3525 gün olan priminizi 3600 güne tamamlayacağınız tarihte, 57 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olursunuz. Doldurmuyorsanız yıl içinde 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Bugün için 55 yaşınızı dolduruyorsanız ve askerliğinizi borçlanmamışsanız, askerlik sürenizin 75 gününü borçlanıp, hemen de emekli olmanız da mümkün.

Ekrem Sarısu - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com