Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Taşınabilen ve katlanabilen ev üretimi ( İş Fikirleri )

van-depreminden-ilham-aldi-tasinabilen-ve-katlanabilen-ev-uretti
Taşınabilen ve katlanabilen ev üretti

Vanlı depremzedeler halen 30 bin konteynerde yaşıyor. Van’a konteynerlerin taşınması ve kullanıldıktan sonra depolanmasında yaşanan sıkıntıyı gören prefabrik yapı üreticisi Vefa grubu, katlanabilen seyyar evler imal etti. Şirket yöneticisi Turan Koçyiğit, “Afetlerde çadır yerine bu evler kullanılabilir.” dedi.

Van üst üste depremlerle yıkılırken, 1 milyon nüfuslu kent önce çadırlara, kar altında çadır da yetersiz kalınca 30 bin konteynere taşındı. Şimdi kalıcı konutlar yapılıp teslim edilmeye başlayınca, boşa çıkan konteynerlerin depolanması problem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), konteynerleri nasıl saklayacağını düşünüyor.
Türkiye’nin önde gelen prefabrike yapı, şantiye binası ve konteyner üreticilerinden Vefa Grup, Van depreminde acil ve hızlı konteyner ihtiyacından yola çıkarak, katlanabilir, çadır gibi iki kişiyle kurulabilen konteyner benzeri yapılar geliştirdi. Afetlerden sonra kurulan çadırlarda kışın insanların donduğunu, yazın ise sıcaktan piştiğini dile getiren Vefa Grup İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, “Katlanabilir yapıları Van depreminde ortaya çıkan ihtiyaçtan etkilenerek geliştirdik. Bundan sonra afetlerde çadır yerine taşınması ve kurulumu çadır gibi kolay katlanabilir bu yapıların kullanılmasını, kamu kurumu yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarına öneriyoruz.” dedi.
Koçyiğit’in verdiği bilgiye göre Van’da halihazırda kullanılan 30 bin konteyner bu şehre Ankara, İstanbul ve İzmir’den 15 bin adet TIR ile taşındı. Hem bir anda bu kadar TIR bulunamadı hem de bir seferde en fazla 2 adet taşınabildiği için taşıma masraflı oldu. Vefa’nın yeni geliştirdiği modeller ise katlanabilir olma özelliğiyle bir TIR’a 8 adet yüklenebiliyor. Van’daki 30 bin konteyner boşluksuz şekilde 600 bin dönüm arazide depolanabilecek. Oysa katlanabilir yapı üniteleriyle depolama alanı 150 dönüme düşüyor. Bu ürünlerin aynı zamanda kırda veya arsada hobi amaçlı olarak da kullanılabileceğini belirten Koçyiğit, “15 dakikada iki kişi tarafından kurulabilen bu yapıların içinde lavabo, klozet, elektrik tesisatı hazır. Sadece dış bağlantısının yapılması gerekiyor. Örneğin Vekenoba, Vekonada modellerimiz çelikten imal edildiği için yangın ve ısı izolasyonuna sahip ve çadıra alternatif.” dedi.
Kaynak: Zaman

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com