Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Özel serada zencefil yetiştiriciliği ( İş Fikirleri )

ozel-serada-zencefil-yetistiriciligi
Özel serada zencefil yetiştiriciliği

Zencefil kökleri ülkemizde giderek tanınıyor, manav reyonlarında ayrıcalıklı yerini alıyor. Rizomlu bitkilerin en ilginçlerinden biri. Yararlı gövde kitlesi toprak altında gelişiyor, birçok uçucu maddeyi bünyesinde bulunduruyor. Aslında tropikal bir bitki olmasına rağmen ‘subtropikal’ yani Akdeniz kuşağı iklimine adapte olmuş türleri de var. Bunları denetim altında özel seralar içinde yetiştirmek mümkün.
Zencefil yumruları taze baharat olarak kullanıldığı gibi kurutularak toz haline de getirilebiliyor. Beyaz pembe çiçek tomurcukları ve sarı çiçek salkımlarıyla aynı zamanda değerli bir peyzaj bitkisi. Pastacılıktan şekerleme endüstrisine değin çok geniş bir alanda kullanılan zencefil aynı zamanda bir tıbbi bitki.
İhraç pazarı çok canlı. Rizom gövdeleri olduğu gibi ihraç ediliyor. Dilimlenmiş, kıyılmış, toz haline getirilmiş formları da epey değerli. Özel olarak iklimlendirilmiş seralarda birçok çeşidi yetiştirilebiliyor. Sindirim sistemini desteklemesi, ‘serotonin’ aktivitesini artırması doğal ilaç yapımını da popüler hale getirmiş. Seraların metrekare verimliliği söz konusu olduğunda zencefil çok kazandıran bitkilerin başında geliyor.
Kaynak: İş Kuruyorum

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com