Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Çeşnili hardal yetiştiriciliği ( İş Fikirleri )

cesnili-hardal-yetistiriciligi-is-fikri
Çeşnili hardal yetiştiriciliği 


Hardal iki çeşit tohumdan yapılıyor. Çoğu üretici kültüre alınmış brassica juncea’. ‘brassica nigra’ türlerini tercih ediyor. Öğütülmüş hardala sirke ve tuz ekleyerek ticari hale getirmek kolay. Karışım içine koruk suyu ya da üzüm suyu da konuyor.

Hardal her ne kadar et yemeği türlerine ve sosise eşlik ediyorsa da. günümüzde salata ve kızarmış patatesle çok daha iyi gidiyor. Keskin tadı ve kokusu onu dip soslarda, yeşilliklerde ve kimi soğuk menülerde vazgeçilmezler arasına sokmuş.
Çemen, kırmızıbiber, avokado, hatta enginar püresiyle hazırlanmış değişik spesiyaliteleri var. ‘Jalapeno’ (halapeno) biberiyle hazırlanan çeşitleri ise çok revaçta. Son zamanlarda ketçapla birleştirilmiş türleri piyasada epey aranıyor. Hardal üretimi uzmanlaşmayı gerektiren artizanal bir iş. Batı mutfaklarından çok, Hint ve Kuzey Afrika kökenli karışımlar tercih ediliyor.
Egzotik reçetelerle yepyeni bir ürün gamı oluşturmak mümkün. Özellikle hardal bazlı dip’lcr işinizin daha da büyümesini sağlayabilir. İlginç bir girişim için keten tohumu’, ‘öğütülmüş üzüm çekirdeği’ gibi sağlık katkılarını da kullanabilirsiniz. Hardalın birçok yararı yanında sağlık özellikleri de var.
Afrodizyak niteliği yanında, bazı habis hastalıkları önlediğine ilişkin yayınlar hemen dikkat çekiyor. Bugün batı piyasalarında şifa kaynağı ballarla karıştırılmış yeni nesil hardalların çok tutulduğunu da hemen belirtelim.
Kaynak: Para Dergisi

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com