Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Öğretmen olan eşim çocuklardan dolayı borçlanabilir mi?

Eşiniz SSK dan sonra memurluktan önceki doğumlarını borçlanabilir

Soru: 11 Eylül 1964 doğumlu eşim, 1 Ekim 1989 tarihide SSK’lı olmuş ve 45 gün prim ödemiş. Daha sonra 14 Mayıs 1997 tarihiden itibaren öğretmenlik yapmaya başladı. Halende öğretmenlik yapmaya devam ediyor. 14 Mayıs 1997 tarihinden önce iki çocuk sahibi olmuştur. Çocuklardan dolayı borçlanabilir mi? Ve ne zaman emekli olabilir?

İhsan IŞIKLAN/ANKARA
Cevap: Eşiniz, SSK başlangıç tarihinden sonra memuriyete başlamadan önceki iki doğumunu da borçlanabilir. Çocukların doğum tarihlerini bildirmemişsiniz. Şayet iki doğum arasında ve ikinci doğumu ile memuriyete başlama tarihi arasında da iki yıllık süre varsa, iki doğumunu borçlanarak toplam 1440 gün kazanabilir.(yoksa iki yıllık sürelerde prim ödenmeyen günleri borçlanabilir)
Eşinizin emeklilik hesabını iki doğumunu borçlanarak toplam 1440 gün kazanacağı varsayımına göre yapıyoruz. Eşiniz emekli olmak için; 20 tam yıl fiili hizmet süresi ve 49 yaş şartlarına tabi. 49 yaşını dolduracağı 11 Eylül 2013 tarihinde emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com