Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2012 Pazar

Eşim ne zaman emekli olabilir?

Eşiniz askerliğini borçlanırsa Haziran 2012 de borçlanmazsa Şubat 2014 de emekli olabilir

Soru: Eşim 20 Ağustos 1960 doğumlu. 1980 yılında ay askerlik yaptı. SSK’ya girişi Şubat 1989 ayında Bugüne kadar toplam 5851 gün prim ödemesi var. Ne zaman emekli olabilir? Ya da yaş haddinden emekli olabilir mi? En kısa zamanda bilgilendirirseniz memnun oluruz.
Tülay İSPARTLIOĞLU

Cevap: Eşiniz muhtemelen 20 ay askerlik yapmıştır. Askerliği sigorta başlangıç tarihinden önce olduğundan, askerliğini borçlanması halinde, sigorta başlangıç tarihi 20 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olur. Prim ödemesi yeterli olduğundan, 25 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı Haziran 2012 ayında emekli olabilir.
Askerliğini borçlanmazsa, 25 yıl sigortalılık süresi,5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olarak 25 yıllık sigortalılık süresini dolduracağı Şubat 2014 ayında emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com