Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Mayıs 2012 Pazar

Çalışanlarımızdan bazıları hafta sonu tatilinde yevmiyeli olarak sigortasız başka firmalarda çalışıyorlar tazminatlarını ödemeden işten çıkarabilir miyim?

İşçi başka yerde çalışabilir mi?

Okurumuz Mesut Özlü, “Çalışanlarımızdan bazıları hafta sonu tatilinde yevmiyeli olarak sigortasız başka firmalarda çalışıyorlar. Tazminatlarını ödemeden işten çıkarabilir miyim?” diyor.


Normal şartlarda işçinin hafta tatilinde dinlenmesi gerekir. İşçinin hafta tatilinde bir başka yerde çalışması etik olarak doğru olmasa da, tazminatsız çıkarmak her zaman mümkün olmayabilir. İşverenler iş sözleşmesinde başka bir işyerinde çalışmayı yasaklayabilir veya izin alma koşulu getirebilir. Eğer işveren bu şekilde işçinin bir başka yerde çalışmasını yasaklamış ise, bu durumda çalışan işçi işverenin güvenini kötüye kullandığı, doğruluk ve bağlılıkla bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulundukları için haklı nedenle fesih yapılabilir. Bu durumdakilerin dışında kalan ve iş sözleşmelerinde başka bir işte çalışma yasağı olmayan işçiler başka işyerlerinde çalışabilir. Çalışıyor olmasından dolayı da iş sözleşmesi tazminatsız sona erdirilemez.

Resul KURT - STAR

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com