Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Part-time çalışan işçilerin yeni yürürlüğe giren kanun gereği ne yapmaları gerekiyor?

Part time çalışan eşinin üstünden sağlık yardımı alamaz

Soru: Part-time çalışan işçilerimiz eşlerinin üstünden sağlık hizmetinden faydalanıyorlardı.(bayan ve baylar) Yeni yürürlüğe giren kanun gereği ne yapmaları gerekiyor? Yine eşlerinden mi faydalanmaya devam edecekler? Yoksa gidip gelir beyanında bulanacaklar.
Nesil DÖNMEZ

Cevap: Kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar 1 Ocak 2012 tarihine kadar ay içindeki 30 günden eksik günlerini 30 güne tamamlamadan, kendi sigortalarından sağlık yardımı alabiliyorlardı. Ancak, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sağlık yardımı almak için ay içinde 30 gün az olan sürelerini 30 güne tamamlamaları gerekiyor. Bunun için iki seçenekleri var. 1) Ay içindeki 30 günden az olan gün sayılarını isteğe bağlı sigortalı olarak 30 güne tamamlamamak suretiyle sağlık yardımı almak. 2) Genel Sağlık Sigortalısı olup, gelir testini yaptırarak, gelir testinde aile içinde kişi başına düşen aylık gelirin ortalama tutarına göre, prim ödemeden veya prim ödeyerek sağlık yardımı almak. Sonuç olarak, part-time çalışan işçileriniz sağlık yardımını kendi sigortalarından alacaklar. Eşleri üstünden sağlık yardımı alamazlar.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com