Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Bağ-Kura zamanında kayıt ve tescilini yaptırmayanların emeklilik şansı var mı?

1 Ekim 2008 den önce Bağ-Kur kaydı yaptırarak gün kazanmak mümkün değil

Soru: Babam için bir sorum olacak. Babam 1950 doğumlu. Kendisi uzun yıllar esnaflık yaptı. 1974 te vergi mükellefi olmuş. 1986 ya kadar da vergi ödemiş. Fakat Bağ-Kura kaydı yok. Kendisi bu şekilde de emekliliğe hak kazanabileceği şeklinde bir duyum almış. Gerçekten böyle bir şansı var mı? Dediğim gibi kaydı yok, prim ödemesi de yok.
Nurcan AKSU

Cevap: Maalesef duyumunuz doğru değil. Babanızın 1974-1986 arasında vergi mükellefiyet kaydına dayanarak emekli olması mümkün değil. Çünkü, bugün için babanız gibi süresi içinde Bağ-Kura kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülüğü 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren başlatılmaktadır.   Bu tarihten önce Bağ-Kura kayıt olarak gün kazanmak mümkün değil.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com