Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Askerlikten kaç ay borçlanmam gerek?

Bir yıl askerlik borçlanmasıyla 25 Eylül 2012 de emekli olabilirsiniz

Soru: 25 Eylül 1964 doğumluyum. 1 Mayıs 1986 tarihinde sigorta başlangıcım var. SSK ya 5056 gün, Bağ-Kura 876 gün prim ödemem var. 1 Mart 1984-25 Ağustos 1985 tarihleri arasında askerlik yaptım. Şu an hiçbir işte çalışmıyorum. Ne zaman emekli olabilirim? Askerlikten kaç ay borçlanmam gerek?
Mehmet FATİH

Cevap: Başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan askerliğinizin bir yılını borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz bir yıl geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 48 yaşınızı dolduracağınız 25 Eylül 2012 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com