Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Şubat 2012 Çarşamba

Askerlik borçlanmasının erken emekliliğime faydası olur mu?

Emekli olabileceğiniz tarih 12 Nisan 2013

Soru: 1 Ocak 1962 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 12 Nisan 1990 olup, bugüne kadar 8335 gün prim ödemem var. Askerliğimi 1983 de 20 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanmasının erken emekliliğime faydası olur mu? Askerliğimi borçlanayım mı? Ne zaman emekli olabilirim?
Hamdi ÇINAR/İSTANBUL

Cevap: Emekli olmak için, 25 yıl sigortalılık süresi, 5525 gün prim ödeme ve 52 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 12 Nisan 2105 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan borçlanma yararlı. Askerliğinizi borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 20 ay geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5450 gün prim ödeme ve 51 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, borçlanmadan sonra prim ödemeseniz de, 25 yıllık sigortalılık sürenizi dolduracağınız 12 Ağustos 2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com