Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

6 Aralık 2012 Perşembe

Kendi iş yerimde sigortalı çalışarak emekli olabiliyor muyum?

Kendi işyerinizde sigortalı çalışamazsınız


Soru: 5 Mayıs 1973 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Aralık 1991’dir. 3600 günü Ocak 2007 ayında doldurdum. Şu anda ödediğim prim gün sayım 5275 gündür. 1993 senesin de askere gittim ve prim ödemedim. Acaba ne zaman emekli olurum? Ve yaştan beklerken prim ödeyecek miyim? Bir sorumda ben şuan bir işyeri açsam, Bağ-Kurlu mu olacağım? Yoksa kendi yerimde sigortalı olabiliyor muyum?  Eğer şu şartlarda Bağ-Kurlu olursam ne zaman emekli olurum?

Cem TÜRKSEVER

Cevap: Emekli olmak için;25 yıl sigortalılık süresi, 5600 gün prim ödeme ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. 325 gün daha prim ödeyerek, 5275 gün olan priminizi 5600 güne tamamlamanız şartıyla, 53 yaşınızı dolduracağınız 5 Mart 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Primi doldurduktan sonra emekli olunacak yaş dolana kadar çalışma zorunluluğu yok. Ancak, doğru olanı emekli olunacak tarihe kadar yüksek kazanç üstünden prim ödemektir.


İşyeri açarsanız Bağ-Kurlu olmak zorundasınız. Ancak, başka bir işyerinde sigortalı çalışmanıza da mani bir durum yok. İşyeri açar başka bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeyebilirsiniz. Fakat kendi işyerinde sigortalı çalışamazsınız. Bağ-Kurlu olduğunuzda emekli olmak için, toplam priminizi 9000 güne tamamlamak zorundasınız. Bağ-Kurda hangi yaşa tabi olduğunuzu hesaplayabilmek için, 1 Haziran 2002 tarihi itibariyle prim ödeme gün sayınızı bilmememiz gerekiyor. Ancak 53 yaşından daha yüksek bir yaşa tabi olduğunu belirtebiliriz. 


Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com