Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Ekim 2012 Perşembe

Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi - Listede 5 Türk üniversitesi var!

5 Türk üniversitesi, İngiltere’nin 'en iyiler' sıralamasında

İngiliz Times Higher Education Kurumu’nca açıklanan ”Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” sıralamasında ODTÜ 201-225, Bilkent ve Koç üniversiteleri 226-250, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri 276-300 aralığında yer aldı.


İngiliz Times Higher Education (THE)  Kurumu’nca açıklanan ”Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi” sıralamasına, 5 Türk  üniversitesi de girdi.

İngiliz THE Kurumu ”Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi 2012-2013  Sıralaması”nda California Institute of Technology, Stanford University ve  University of Oxford, ilk 3 sırada yer aldı.

İlk 200’de Türkiye’den üniversite bulunmazken ODTÜ 201-225 aralığına  girerek Türk üniversiteleri arasında birinci sıraya yerleşti. Bilkent ve Koç  üniversiteleri 226-250, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri ise 276-300 aralığında yer  buldu.
       
ODTÜ Rektörü Acar
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, sıralamaya ilişkin açıklamasında, ilk  kez 2010 yılında girdikleri THE listesinde 3. kez yer almaktan duyduğu  memnuniyeti ifade etti.

ODTÜ’nün listedeki yerinde geçen seneye göre büyük bir sıçrama olduğunu  dile getiren Acar, geçen sene 276-300 sıralama bandında yer alan üniversitenin,  bu yıl 201-225 bandına yükseldiğini söyledi.

İlk 200 arasında yer alan üniversitelerin tek tek puanlara göre ilan  edildiğini, ancak 200 sonrasındaki üniversitelerin gruplar içinde alfabetik  sıralandığını anlatan Acar, ”ODTÜ şu an 203. sırada yer aldı. 3 sıra daha yukarı  çıkarsak dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesi arasına girebiliyoruz” dedi.

THE Kurumu’nun kriterlerin çok yönlü olduğunu belirten Acar, ”ODTÜ’nün  eğitim öğretim ortamı konusunda çok bariz farkı var. Geçen sene dünyanın eğitim  açısından ilk 150 üniversite arasına girdik. ODTÜ eğitim öğretim ortamı olarak  bütün dünyada tanınıyor. THE, tüm dünyada 17 bin başarılı öğretim üyesinin  görüşleriyle bu sonucu ortaya çıkardı” diye konuştu.
       
Sıralamada 5 kıstas kullanılıyor
Times Higher Education, yaptığı sıralamada ”araştırma (bütçe ve  tanınırlık)”, ”eğitim öğretim ortamı”, ”araştırmanın etkisi”, ”sanayiden  elde edilen gelir” ve ”uluslararası boyut” kıstaslarını kullanıyor.

Üniversitelerin toplam puanı, bu kıstaslardan aldıkları puanların  ağırlıklı ortalaması gözönünde bulundurularak hesaplanıyor.

Her üniversitenin söz konusu kıstaslara göre almış oldukları puanlar da  açıklandı. Bu puanlar kullanılarak hesaplanan toplam puanlara göre, ODTÜ 203.  (geçen yıl 279.), Bilkent Üniversitesi 238. (geçen yıl 221.), Koç Üniversitesi  242. (ilk kez), Boğaziçi Üniversitesi 276. (geçen yıl 310.), İTÜ 290. (geçen yıl  298.) sırada yer alıyor.

ODTÜ ”araştırma” ve ”eğitim öğretim”, Koç ”atıflar” ve  ”uluslararası boyut”,İTÜ ise ”sanayi gelirleri” kıstaslarında en yüksek  puanları aldı.

”Araştırma”, ”eğitim öğretim” ve ”atıflar” kıstaslarına ilişkin  verilerin büyük bir bölümü, THE tarafından genel veritabanları ve anketler  aracılığıyla, ”sanayi gelirleri” ve ”uluslararası boyut” verileri ise  üniversitelerin beyanları da kullanılarak hesaplanıyor.

Etiketler: haber, haberler, üniversite, Türk üniversiteri, İngiltere, en iyi üniversiteler, İTÜ, ODTÜ, 2010, 2012, 2013, Oxford, Türkiye, Stanford, İngiltere, California, Ahmet Acar, Koç Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi

MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com