Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Ekim 2012 Perşembe

3600 günden ne zaman emekli olabilirim?

135 gün daha prim ödeyip 59 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz

Soru:4 Ağustos 1957 doğumluyum. SSK girişim 1996 yılının başları. 3465 gün prim ödemem var. Yaştan ne zaman emekli olabilirim? Askerliğimi 1977 yılında yaptım. Borçlanırsam faydası olur mu?

Seyfi AYAR/ MERSİN

Cevap: Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 59 yaş şartlarına tabisiniz. En geç 23 Mayıs 2014 tarihine kadar, 135 gün daha prim ödeyerek, 3465 gün olan priminizi 3600 güne tamamlamanız şartıyla, 59 yaşınızı dolduracağınız 4 Ağustos 2016 tarihinde emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanması emekli olacağınız tarihi değiştirmez. Ancak askerliğinizin 135 gününü borçlanarak, priminizi 3600 güne tamamlayıp, 59 yaşın dolmasını bekleyebilirsiniz.
 
Ekrem SARISU - POSTA

--

www.emeklilikhaber.com tanıtım ve tavsiye mesajı:
 
Değerli arkadaşım;

Bu e-postayı size faydalı bir siteyi duyurmak için gönderiyorum.

Sigortalı çalışıyorsanız  yeni SGK haberlerini günlük olarak yayınlayan bir site var. 

Düzenli olarak önemli gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

Ayrıca İş arkadaşlarınızın ve tanıdıklarınızın önemli SGK gelişmelerinden
haberdar olmalarını istiyorsanız onlara bu siteyi tavsiye ediniz. 

Ziyaret İçin Tıkla www.emeklilikhaber.com 
RSS Aboneliği http://feeds.feedburner.com/emeklilikhaber 
Yeni Gelen Yorumlar www.emeklilikhaber.com

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com