Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

24 Temmuz 2012 Salı

Vergi daireleri geçmiş defterleri açıp vatandaşa nasıl borç çıkartıyor?




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "1 kuruşa bile haciz gelebilir" haberine ne yanıt verdi?


Maliye Bakanlığı’nın vergi dairelerine getirdiği performans kriteri nedeniyle binlerce mükellefe gönderdiği “Verginizi ödeyin yoksa haciz uygulaması başlayabilir” yazısının ardından gelen eleştirilere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yapıcı değil” yanıtını verdi.

İftarını Batman’da bir aile ile açan Bakan Şimşek, bakanlık olarak 75 milyonun hakkı olan vergileri tahsil etme çabası içinde olduklarını dile getirerek, “Vergi alacaklarımızın tahsili için ne gerekiyorsa yapacağız. Tabii ki hizmet için kamu harcamalarının sağlıklı vergi gelirleriyle finanse edilmesi lazım. Vergi dairesi müdürlerimizi, bütün Maliye çalışanlarını bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Gerek kayıtdışılıkla mücadelede olsun, gerekse beyan edilen ama zamanında ödenmeyen vergi gelirlerinin tahsilatı ile ilgili olsun her türlü çabayı çok güçlü bir şekilde göstermeye devam edeceklerini anlatan Şimşek, “Esas olan burada vergileri zamanında ödemektir. Ödemeyenlerin eleştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

OTOMOBİLİ OLMAYANA TAŞIT VERGİSİ
HABERTÜRK’ün gündeme getirdiği konuyla ilgili karşılaştıkları trajikomik olayları vatandaşlar şikâyetlerin yer aldığı haber portallarında dile getiriyor. Bir vatandaş kendisine “Taşıt vergisi borcunuzu ödeyin” yazısı geldiğini belirterek, “Hayatımda hiç otomobilim olmadı” yorumunu yaptı.

"1- 2 LİRA İÇİN EZİYET EDİLMEZ"
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın performansa dayalı sicil uygulamasına geçmesiyle birlikte vergi dairesi başkanları geçmiş defterleri açıp vatandaşa borç çıkarmaya başladı. 1 lira borç için bile ‘haciz uyarısı’ gönderilmesine Meclis’ten de tepki geldi. İşte eleştiriler:

SÜMER ORAL MHP-Eski Maliye Bakanı: ‘DÜŞÜK GELİR PEŞİNDE KOŞULMAZ’
“Performans esastır ama performansı sağlamak için de Maliye ilkelerine sadık kalmalı. Maliye fevkalade düşük gelirlerin, verginin peşinde koşmaz. Maliye’nin denetim geleneğinde 1-2 lira için mükellefe eziyet etmek yoktur.”

UMUT ORAN CHP Bolu Milletvekili: ‘15 TL İÇİN 30 TL HARCARSIN’
“Yapılan tam anlamıyla işbilmezlik. Çünkü 15 TL’nin altındaki alacaklar zaten kanuna göre silinir. Ayrıca 15 TL’nin altındaki meblağın tahsili için uğraşırsan yapacağın zorunlu masraflar dahi bunun üzerine çıkar, 15 TL için 30 TL harcamak zorunda kalırsın. Habertürk

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com